Preisinger.jpeg

Claus Preisinger

Claus Preisinger

Goldbergstraße 60

7122 Gols

Österreich

Het wijnlandgoed Claus Preisinger ligt in het dorp Gols aan de oever van de Neusiedlersee in Burgenland. Claus begon met het maken van wijn met zijn vader. Het was meer een hobby voor hem dan een echt beroep. Na een paar jaar met Hans Nittnaus te hebben samengewerkt, ontdekte hij een echte roeping voor het wijnmaken.

Claus's prioriteit is altijd geweest om een ​​wijn te produceren die puur, evenwichtig en expressief is voor zijn terroir. Zijn wijnbereidingsmethoden worden gedreven door instinct in plaats van een vaste formule. Hij experimenteert en evolueert voortdurend en produceert wijnen die duidelijk verschillen van de klassieke stijl van de regio.

Zijn eerste oogst dateert uit 2000 en sindsdien heeft hij de 3 hectare die hij van zijn vader geërfd heeft uitgebreid naar de 19 hectare wijnstokken die hij vandaag verbouwt. De wijnstokken zijn verspreid over 64 percelen en zijn voornamelijk beplant met inheemse variëteiten zoals Zweigelt, Blaufränkisch en St. Laurent. Rode wijnen vormen 90% van de productie.

Meer recentelijk is Claus begonnen te werken met Grüner Veltliner en Weissburgunder (Pinot Blanc) om witte wijnen te produceren die kort op hun schil hebben gegist. Hij was hiermee een pionier in Oostenrijk. Later zou hij de techniek verfijnen door de fermentatie te laten verlopen in Georgische amforen. Verrukt over het succes dat hij behaalde met zijn Weissburgunder 2009 uit de Edelgraben-wijngaard, heeft hij sindsdien het hele Edelgraben-assortiment gevinifieerd in amforen.

Claus hecht veel waarde aan het werken in harmonie met de natuur en is sinds 2009 gecertificeerd als biodynamisch. Hij minimaliseert ook zijn interventies in de kelder en pleit sterk voor wijnen die van nature hun natuurlijke balans bereiken. De wijnen bevatten heel weinig zwavel, afhankelijk van de behoeften van de cuvée.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96