laulan-1.jpeg

Domaine de Laulan

Régis Geoffroy

47120 Duras

France

De familie Geoffroy werd eigenaar in 1974 van het Domaine de Laulan gelegen in de Côtes de Duras. De wijngaard, 35 hectaren groot, heeft een bodem van klei- en kalklagen en zijn allen zuidwaarts gericht aan de oevers van de Duras.

Na de overname werd een nieuwe chai gebouwd waar de wijnen in thermogereguleerde RVS-tanken worden gevinifieerd. De rode wijnen worden veelal houtgelagerd in een geklimatiseerde kelder.

Het domein vinifieert enkel zijn eigen druiven. De samenhang tussen traditie en de modernste technieken laten toe om constant kwalitatief hoogstaande wijnen te maken die een mooi beeld geven van hun terroir.

De wijnen worden terecht geroemd en het is niet aan ons om dit te doen. Naast de talloze vermeldingen in de diverse gidsen, zijn de toenamen die door de collega wijnbouwers aan Gilbert Geoffroy en nadien aan zoon Régis werden toebedacht de ultieme erkenning: “l’as du sauvignon” of “l’artiste du sauvignon”… welke mooiere titel kan je krijgen?

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96