luc-percher.jpg

Domaine de l'Epicourchois

Luc Percher

12, La Marignonnerie

41700 Cour-Cheverny

France

Luc Percher, bijgestaan door François Chidaine, creëert zijn domein in Cour-Cheverny (Loire) in 2005. L'épicourchois is een samensmelting van Epicurius en Cour-Cheverny.

Hij heeft geluk! Vrij snel heeft hij de hand kunnen leggen op wijnstokken die meer dan 50 jaar oud zijn. De oudste wijnstokken – gemiddeld 100 à 120 jaar – zijn net achter zijn chai gelegen. Een ondiepe vijver werd gedraineerd begin 19de eeuw waardoor een perceel met diepe sedimentaire lagen ontstond. Deze staan garant voor een hoge mineraliteit van een aantal van zijn witte wijnen.

Uiteraard bewerkt Luc de plaatselijke druiven. Romorantin, Menu Pineau en Gamay staan hoog in het vaandel. Daarnaast heeft Luc het geluk dat een aantal zeer kwalitatieve wijnbouwers een deel van hun oogst met hem willen delen. De Chenin en Sauvignon die hij produceert zijn prachtig!

Het domein is Bio gecertificeerd maar Luc neigt toch naar de biodynamische landbouw. Sulfieten worden slechts toegevoegd volgens de noden van de wijn. Luc vertrouwt erop dat een lange rijping op fijne gisten (zonder batonage) de wijnen helpen te stabiliseren.

Deze rijping laat een extractie van het fruit toe zonder in excessen en pretentie te vervallen. Integendeel, de wijn zijn duidelijk, klaar, zuiver, levendig en snedig.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96