Alberto Voerzio - La Serra

La Serra kent een Zuidoostelijk tot het Zuidelijke blootstelling aan de zon. De wijn is hiedoor wat frisser dan een klassieke Barolo. Alberto vinificeert de druiven met respect voor deze friste: de druiven gisten in roestvrijstalen vaten. Nadien rijpt slechts 30% van de wijn in nieuwe vaten. De assemblage wordt vervolgens uitgevoerd in inox kuipen. Elk wijnjaar van deze prachtige wijn wordt gesigneerd met het parfum van bosbessen en bramen. Deze zeer complete wijn kenmerkt zich door zijn delicatesse.

Wine Enthusiast
94

Een geparfumeerde en opvallende neus van viooltjes, blauw en zwart fruit en peperkorrels op een achtergrond van zoete bruine kruiden. Veel precisie en finesse in de satijnachtige textuur van rijpe, delicate en elegante tannine. De lange afdronk onthult fris blauw fruit, kaneel en fijn genuanceerde minerale energie. Een prachtige wijn die met de jaren aan aromatische expressie zal winnen.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96