Azienda Lisini - Brunello di Montalcino Riserva

Deze Brunello di Montalcino Riserva komt van dezelfde wijngaarden waar de Brunello-druiven vandaan komen. De selectie van sangiovese is, als het kan, nog strenger. Een lange en zachte gisting zorgt voor een optimale extractie van de aroma's. Rijping vindt plaats in vaten van Slavonisch eiken van verschillende afmetingen. Door de rigoureuze montage kan een deel van de wijn worden teruggebracht naar de basis Brunello. De wijn rijpt vervolgens nog 8 maanden op fles.

Wine Advocate
95
Decanter
95
Wine Spectator
95

De smaken zijn duidelijk zwart fruit, pruimen en kruidigheid. Het zoethout verraadt de extra maanden dat deze wijn op fles heeft gerijpt. De intensiteit van het primaire fruit is vervaagd en maakt plaats voor het getrouwe beeld dat we herkennen van een mooi verouderende Sangiovese. Het kreupelhout, het leer en de chocolade zijn verfijnd en subliem. Met deze wijn staat de tijd even stil.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96