Azienda Lisini - Brunello di Montalcino Ugolaia

Brunello Ugolaia is afkomstig van de gelijknamige wijngaard. Sangiovese-wijnstokken worden geplant door massaselectie. Veteranen van Azienda Lisini herkennen de beste wijstokken en enten ze op nieuwe stokken. Op die manier wordt het genetisch kapitaal behouden in de wijngaard. Het sap van de bessen kent een uitzonderlijke concentratie. De vinificatie vindt plaats in vaten van 600 liter en foeders van 1500 hectoliter. De wijn brengt dan zijn lange rijping door in grote foeders van 5000 liter. De wijn wordt enkel in de beste jaren uitgebracht, wanneer de identiteit van het terroir het beste tot uiting komt.

Wine Spectator
93
Wine Advocate
94
Vinous by Antonio Galloni
93
Decanter
97

Levendige dieprode kleur. Frisse toetsen van waterkers en groene munt vervolledigen het parfum van rode kersen en knapperige rode bessen in een laagje chocolade. Rijk, discreet zoet, fluwelen toets, de sappigheid onderstreept de zeer elegante snit en benadrukt het schitterend rood fruit en de bloemige aroma's. De lange afdronk krijgt een frisse toets dankzij het parfum van viooltjes.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96