Domaine La Colombette - Baron de Chanteclerc

Het Domaine la Colombette is de wereldwijde referentie in wijnen aan verlaagd alcohol. 10 jaar geleden werd het gamma aan 9% alcohol ontwikkeld. De uitdaging bestaat er steeds in om het perfecte evenwicht te vinden tussen smaak en textuur. Die uitdaging vergroot naarmate het alcoholgehalte lager wordt. Vincent Pugibet vertrekt steeds vanuit het idee van een bepaalde kwaliteit dan zich te fixeren op het alcoholgehalte. Vertrekkende vanuit een kwaliteitswijn, wou Vincent een kwaliteitswijn aan 0% alcohol ontwikkelen. Hierbij steunt hij op 3 peilers: de Grenache, koningsdruif op het domein, de techniek waarin hij meester is geworden om alcohol aan de wijn te onttrekken en de bewaring van deze wijn. Het resultaat is een wijn die smaak en plezier combineert en van waaruit elk "gevaar" werd uitgesloten.

Licht roze zalmkleur. De wijn heeft fijne bellen en een romige mousse. Het parfum van aangenaam rood fruit wordt gedomineerd door de aardbei. Frisse en fruitige aanzet. Pas nadien worden we gewaar dat de wijn wat zoet is, perfect in evenwicht gehouden door de zuren. Bij het aperitief laat de dorstlessende afdronk ons hunkeren naar het tweede glas.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96