Domaine François Chidaine - Baudoin

Een regel van 2014 maakt het onmogelijk om een streeknaam te gebruiken wanneer de druiven van een streek worden gevinifieerd in een andere streek. Deze wijn maakt van druiven uit een wijngaard gelegen in Vouvray worden gevinifieerd in Montlouis. Daarom draagt deze wijn de appellatie "vin de France". Ons maakt het niet uit... Hier zijn wij in het hart van Vouvray. Abt Baudoin besloot in het begin van de 18de eeuw om Chenin Blanc te planten op het mooie terroir van klei en krijt. Nadat het perceel eind 19de eeuw "Premier Grand Cru" werd geklasseerd, viel het in de handen van Prins Poniatowski. De bodem is hier eerder ondiep waardoor de wijnstokken rechtstreeks in contact staan met de tuffeau, een sedimentair kalkgesteente. De wisselwerking tussen plant en bodem zorgt voor een perfect rechtlijnige wijn onder hoogspanning. Na persing zorgen de autochtone gisten voor de alcoholische fermentatie in demi-muids van 600 liter. Al dan niet treedt malo-lactische gisting op maar ze wordt niet gezocht om de fraîcheur van de wijn te bevorderen. De rijping van de wijnen verloopt ook in demi-muid zodat het hout amper waarneembaar is.

Bettane & Dessauve
17,5
Revue du vin de France
18

Zuiver, floraal (witte bloemen en mimosa) en een licht parfum van witte peper. De acaciahoning vervolledigt het plaatje. De kracht van de wijn is één van de eerste kenmerken die opvallen wanneer we hem drinken. De aroma's van wit fruit (brognon) en vlees van citrusvruchten. De bodem proeven we ook met een overvloed aan mineraliteit. Alle elementen voor een grote bewaarwijn zijn aanwezig.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96