Bodegas Bhilar - Bhilar Plots Tinto

De wijngaarden waar de druiven van deze wijn rijpen zijn zijn belangrijkste troeven. Alhoewel ze perceel per perceel worden behandeld, is "Bhilar Plots" een eerbetoon aan de assemblage van de verschillende uitdrukkingen van het plateau van Elvillar en Elciego. De percelen liggen op zo'n 650 meter hoogte en worden sinds 2014 biodynamisch verbouwd. De grote hoogte bevordert een heel gelijkmatige rijping van de druiven. Het paard als werkmiddel houdt de bodem luchtig. Deze werkwijze brengt het beste van elk perceel tot zijn recht en laat toe om de optimale rijping te zoeken en te vinden. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en zacht geperst. Het sap belandt in betonnen kuipen waar de gisting spontaan opstart. De wijn wordt nadien gedurende 18 maanden gelagerd in vaten van 500 liter.

Sappige donkerrode wijn met het parfum van rood (kers) en zwart (blauwbessen) fruit, kruidige toetsen van thijm en rozemarijn. De wijn blinkt meer uit door de elegantie van de fijne tannine dan door haar kracht. De smaken volgen perfect het fruitig parfum. De wijnmaker houdt de zuren hoog zodat de wijn een lange, frisse afdronk. Deze wijn is een perfecte introductie tot de beste wijnen van de Rioja.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96