Bodegas Bhilar - Carrakripan

Carrakripan is de nieuwste cuvée gemaakt door David Sampedro. Deze witte Rioja gemaakt van viura met een heel klein beetje malvasia en garnacha vindt zijn oorsprong in de wijnstokken gelegen op het perceel Kripan, het hoogste in de regio. Vendange entière en fermentatie op de schillen geven een uitzonderlijke structuur aan deze wijn. Deze wijn verrast het meest met zijn intense frisheid ondanks de immense materie die hij biedt. Carrakripan zal zijn geheimen alleen onthullen als je goed voor hem zorgt. Serveer deze wijn rond de 14, 16 graden en een verluchting in karaf gedurende minstens 2 à 3 uren is essentieel.

Tim Atkin
95
Wine Advocate
94

Diep goudkleurig. In de neus, het parfum van zeste van sinaasappels, mandarijn, acacia-honing, bijenwas, cederhout, zoethout, hints van tabak op hinten van menthol. Ultrafijne, kanten en frisse tannine die de verticaliteit van de wijn onderstreept. Zilt en frisse menthol-eucalyptus in een werkelijk inspirerende finale. Een uitzonderlijke wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96