Bodegas Bhilar - Kha Mé

Kha Mé is de eerste wijn vanuit Bodegas Bhilar dat in terracotta amfora heeft gerijpt. Hij is dan ook heel anders dan de andere topwijnen van het domein. De wijn heeft geen langdurige gisting op de schil ondergaan, maar is traditioneel op amfora gerijpt. De stralende structuur van deze 100% Garnacha Blanca uit de Rioja zal de fans van het domein enigszins verrassen want hij evolueert heel anders dan zijn broers en zussen. Desalniettemin doet deze wijn geen afbreuk aan de onwaarschijnlijke complexiteit die David uit elke wijn kan halen!

Zeer heldere, stralende witte wijn. Enorme indruk van frisheid in de neus. Alles is wit - de vrucht, de bloemen -, alles is lichtgevend, alles is een lentebries. De aanzet is mooi geconcentreerd en zoekt geen omwegen. We worden meteen geleid tot de essentie van de wijn. Vegetale en minerale tonen. De uitstekende spanning wordt gehandhaafd tot in de uiterst bevredigende afdronk. Een voortreffelijke wijn, barstensvol licht!

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96