Cavallotto Bricco Boschis - San Giuseppe Barolo Riserva

San Giuseppe is een enclave Bricco Boschis. Deze wijngaard met een oppervlakte iets minder dan 4 hectare wordt beschouwd als het beste van de heuvel. De Nebbiolo is hier krachtiger en toont meer complexiteit. Om die redenen wordt die door de broers Cavallotto apart gevinifieerd. Om perfecte aroma's te bekomen werd gekozen voor een zeer zachte en lange extractie in horizontale, roterende gistingstanken met behulp van eigen gisten.

Wine Enthusiast
100
Wine Advocate
99
Wine Spectator
96

Deze wijn heeft zoveel te bieden. Wil je hem echt naar waarde schatten, dan moet je de wijn op verschillende tijdstippen proeven. Een slok wanneer je de wijn hebt geopend. Dan een uur overlaten en dan nog een uur en dan nog één. De tijd brengt talloze nuances naar voren. Salie, munt, lavendel, geranium, kaneel en bloedsinaasappel voegen een exotische flair toe. Heel eenvoudig gesteld is deze wijn alles wat Barolo zou moeten zijn. Alles is zuiver en eindeloos complex. Meer dan voor een wijn, sta je hier voor een ervaring.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96