Cavallotto Bricco Boschis - Vignolo Riserva

Met zijn 3,57 Ha is Vignolo één van de kleinste wijngaarden van Barolo. Hij is gelegen net naast Bricco Boschis en verenigt alle kwaliteiten ervan op 1 plot. De 10.700 Nebbiolo-wijnstokken die daarop groeien zijn geplant geweest in 1948 en in 1966. De bodem van deze Zuid en Zuidwestelijk gerichte wijngaard bevat hoofdzakelijk kalkhoudende mergel. De structuur van de bodem reguleert de waterhuishouding waardoor de druiven systematisch hoge kwaliteiten halen.

Wine Spectator
94
Wine Enthusiast
97
Wine Advocate
95

De wijn verrast met de diepte en verzadiging van zijn kleur. Al van de eerste indruk biedt de wijn een rijk en geconcentreerd parfum van zwart fruit, pruimen en gedroogde kersen. Lavendel, rozenblaadjes, zoethout, leer en droge kruiden walsen door deze sappige en expressieve Barolo. De wijn is intens, hoewel hij op zich breder is dan verticaal gestructureerd. Met andere woorden, zijn karakter is gericht op weelde en kracht.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96