Castello di Castellegno - Miranda

De druiven komen uit een licht heuvelachtig gebied waarvan de bodem bestaat uit zeezand, grind en mergel. De fermentatie gebeurt met autochtone gisten. Maceratie in contact met de schillen gedurende een korte week bij lage temperatuur geeft de wijn een mooie fruitige structuur. De rijping duurt 6 maanden in betonnen vaten vervolgd door een bewaring in fles gedurende 6 maanden vooraleer de wijn op de markt wordt gebracht. Deze wijn combineert vele contrasten waardoor hij de ideale begeleider is van aperitief tot en met wit vleesgerechten. Heerlijk bij slaatjes en gegrilde groenten.

Bleke kleur. De neus is fris, subtiel met het parfum van witte bloemen, perzik en wilde kruiden. Scherpe en precieze aanzet. De kwaliteit en de complexiteit van de wijn wordt bevestigd wanneer je de wijn de kans geeft om een paar graden temperatuur te winnen. Complete en verleidelijke wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96