Champagne Eric Legrand - Brut Rosé

Deze champagne werd gemaakt op basis van een assemblage van pinot noir met... pinot noir. Ik verklaar mij nader: een deel van de druiven werden als witte wijn gevinifieerd, het andere deel als rode wijn. Samen vormen zij deze prachtige rosé champagne. De druiven werden in inox vaten vergist en gerijpt. Op die manier vangt Eric Legrand zoveel mogelijk "fraîcheur" op van de wijn. Nochtans laat de structuur van de rode wijn toe om de champagne ook aan tafel uit te schenken.

Guide Hachette du Vin de France
2
Decanter
87

Zalmkleurig met een robijnrode schittering. De wijn is fijn en luchtig. Het parfum is resoluut kruidig en fruitig. Framboos en noorderkers domineren het klein rood fruit. De aanzet is fris, gestructureerd en genereus. Mooie balans die tot en met de afdronk aanhoudt. De smaken zijn een mooie echo van het parfum in de neus. Schitterend aperitief en prachtig aan tafel bij een delicate vis.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96