Champagne Eric Legrand - Bulle de Folie

De uitdrukking van een Champagne wordt bepaald voor het schuim wordt ontwikkeld. De rijping van de wijn is een cruciale periode om een mooie schuimwijn te maken. Dit geldt ook voor deze heel mooie blanc de blancs. De wijn heeft eerst een malolactische gisting ondergaan vooraleer hij gerijpt werd in eiken vaten. Pas dan werd de "liqueur de tirage" aan de wijn toegevoegd. De scherpte en de friste van de Chardonnay contrasteert heel mooi met meer ontwikkelde romige en gebriocheerde toetsen.

Kleur van oud fijn goud. De neus is heel fijn; de honingtoetsen nemen de bovenhand en worden ondersteund door het parfum van gedroogd fruit, doorspekt met hinten naar vanille en brioche. De mond is romig en fijn. De groene appel en linde vervoegen het aroma van gedroogd fruit. De lange aangename afdronk gedragen door de vanille onthult de complexiteit van de wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96