Château Pigoudet - Première Blanc

Wat een heerlijke en verfrissende kennismaking met de witte wijnen van de Coteaux d'Aix en Provence. Gedragen door vermentino en ugni blanc, is deze wijn uitstekend geschikt als aperitief of als bijpassende wijn bij lichte voorgerechten en tapa's, bijvoorbeeld op basis van sardines of ansjovis. De oogst gebeurt 's nachts om de druiven zo koel mogelijk binnen te halen en elk risico op oxidatie van het sap te vermijden.

Schitterende gele kleur met groene accenten. De eerste neus is vleiend, de fruitige tonen waaronder peer domineren. Nadien blijkt de wijn toch complexer te zijn met vegetale, bloemige en amandelachtige accenten. De aanzet is fris en het parfum wordt nadrukkelijk herhaald in de aroma's. In de afdronk vertoont de wijn een pittige kant met tonen van granny smith en citroen, die een indruk van intense frisheid achterlaten.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96