Een witte Châteauneuf-du-Pape maken ligt niet voor de hand. Alexandre gebruikt voor 60% "frisse" druivensoorten in zijn assemblages: Bourboulenc, Picpoul en Clairette. De Roussane verleent kracht aan de wijn en verfrissende toetsen menthol terwijl de Grenache instaat voor de typische Zuiderlijke aroma's. Door weelde en fraîcheur te combineren, neemt deze wijn een unieke plaats in in deze appellatie. Hiermee onderstreept de bijzonder talentvolle wijnmaker hoe goed hij het klimaat en de terroir begrijpt.

Goud-strokleurige kleur voor deze châteauneuf met een bloemig parfum, dat plaats laat voor de steenvruchten en een licht toast. De wijn proeft vriendelijk, warm en sappig. Deze indrukken worden versterkt door smaken van honing. Fijne citrusvruchten en een lichte mentholtoetsen brengen een welgekomen fraîcheur aan deze fantastische wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96