Tresquoy, Palestor, Bois-Dauphins, ... zijn namen die niet meteen een belletje laten rinkelen. Deze namen van 3 gehuchten staan in voor de 3 belangrijkste terroirs voor de rode wijnen van Châteauneuf-du-Pape, waarvan de "galets roulés" de meest bekende is. Alexandre assembleert zijn grenache, syrah, mourvèdre et cinsault dusdanig dat de kwaliteiten van elk terroir van Châteauneuf-du-Pape in zijn wijn terug te vinden zijn, zonder dat de ene de andere overschaduwt. De wijn fascineert meer door zijn finesse dan door zijn kracht. Maar let op: verwar niet de kwaliteit en de souplesse van de tannine met gemis aan karakter. Integendeel, deze wijn is niets anders dan puur karakter.

Wine Spectator
90
Vinous by Antonio Galloni
92
Decanter
93
Wine Enthusiast
93

Dieprode kleur, neigend naar het violet. Schitterende neus van klein zwart fruit en kruiden. De wijn is intens en gericht met aroma's van van zwart en rood fruit. De fluwelen tannine draagt de wijn. De afdronk laat een kruidige indruk na. Het puntje eucalyptus geeft een frisse toets aan deze klasbak.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96