Domaine de la Sarazinière - Claude Seigneuret

Claude Seigneuret heeft het domein opgericht. Kleinzoon Philippe honoreert hem met deze gelijknamige cuvée. De quasi handjarige wijnstokken leveren een enorme concentratie aan de druiven. Nochtans verkiest Philippe om voorrang te geven aan het fruit. De vaten hebben minstens 4 keer gediend vooraleer hij ze zelf gebruikt voor vinificatie en lagering. Hierdoor worden de houtindrukken tot het minimum herleid. De wijn is even rijk als scherp, eerder dan ruim. Hierdoor combineert hij weergaloos met elk gastronomisch gerecht.

Niettegenstaande zijn jeugd, is de wijn rijk en nobel. De scherpe kant laat de spanning vermoeden die de wijn over de jaren gaat opbouwen. Licht citroenkleurig, diep. Intense neus van amandel, floraal en lichte peper. Rijke en levendige aanzet. Een knappe afdronk op gemethyleerde, verfrissende toetsen. Een grote wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96