Domaine de la Sarazinière - Clos des Bruyères

De reputatie van Bourgogne Aligoté is nooit echt denderend geweest. Maar nu maken we toch een uitzondering. In de handen van Philippe Trébignaud wordt een wijngaard oude wijnstokken van die druif tot hun summum gebracht. Voeg er een bijzonder zorgvuldige rijping van 18 maanden in oude houten vaten, en je proeft een wijn die alle aroma's van de druif weergeven. Bijkomende bijzonderheid, dit perceel is gelegen in de Mâconnais, vooral bekend voor de Chardonnay. Maar wat een geluk: het huwelijk tussen druif en terroir brengt de minrealiteit tot nieuwe hoogten. Niet zomaar een aligoté: reserveveer voor hem de beste plaats aan tafel.

Goudgele kleur. De neus verraadt de rijping in houten vaten. Geboterd, toast, noten, kruidig. De aanzet is fris. De zuren brengen een mooie spanning in de wijn. Aroma's van groene appel en citrusvruchten. Ziltige smaak. Lange, frisse afdronk.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96