Rode wijnen uit de Mâconnais zijn eerder een zeldzaamheid. Goede rode wijnen uit de streek zijn bijzonder moeilijk te vinden. De reden is heel eenvoudig: heel veel wijnboeren hadden hun Gamay-stokken gerooid en Pinot Noir in de plaats geplant in de hoop te genieten van het commercieel succes van die druif. Helaas gedijt Pinot Noir niet echt goed op de heel kalkrijke en soms granieten bodems van de streek. Gamay doet het hier wel voortreffelijk. En dan is het feest in het glas. De wijnstokken van deze cuvée zijn over 70 jaar oud waardoor het speelse karakter van de Gamay wordt aangevuld met een mooie, elegante intensiteit. Een wijn die vrij snel op dronk is en evengoed een 7-tal jaar kan wachten.

Robijnrode, kristallen kleur. Aroma's van klein rood fruit en een uitgesproken kers. Hinten van peper en boschampignons. Smaken van rood fruit, heerlijk krokant, bijzonder verfrissend. Rijke, zijdezachte tanine. Geconcentreerd en zonnig!

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96