Domaine de la Sarazinière - Le Pavillon

Deze witte wijn vindt zijn oorsprong in 2 percelen gelegen in het dorpje Bussières. Het eerste perceel bestaat uit chardonnay-stokken die gemiddeld 70 jaar oud zijn. Het andere perceel werd geplant in 2003. Het werk in de wijnkelder loopt parallel met de andere cuvées van het domein: strenge triage, gebruik van autochtone gisten, lange vinificatie in inox vaten. De wijn wordt niet gefilterd en amper gesulfiteerd. Op die manier wordt de wijn beschermd en behoudt zij haar natuurlijke charme en fraîcheur. Een schitterende wijn uit Mâcon met een scherpe structuur. Schenk de wijn genereus in rond 10 graden...

De schitterende zilver-gele kleur maakt ons gelukkig. Het parfum is intens en onthult een echte fruitmand - gele appel, citroen, meloen, witte perzik - die hand in hand loopt met witte bloesems en krijtgeuren. De aanzet verraadt meteen het snedige karakter en de spanning tussen zuren en materie. Hierdoor proeft de wijn levendig en fris en in de afdronk denken we nog alleen maar aan de volgende slok.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96