Les Vignerons d'Estézargues - Domaine de Pierredon - CdR

Het domein ontleent zijn naam aan de gelijknamige heuvel dat midden in de wijngaard gelegen is. Die heuvel vindt ook zijn plaats op het etiket van de wijn. Het terroir is typisch voor de rechteroever van de Rhône: rood klei en keien alterneren en bieden tal van mogelijkheden aan Christian Granier, de wijnbouwer. Heel snel ondervond hij dat het klei vooral Syrah bevoordeelde en de keien een gunstige invloed had op Grenache. Uit die vaststelling besluit hij om enkel met die druiven te werken voor zijn rode wijnen. De wijn bevat voornamelijk Syrah, wat atypisch is in een regio waar Grenache de dominante druif is. Toch trekt Christian hiermee het winnend lot: elk jaar opnieuw is deze wijn een toonbeeld van vreugde, elegantie, fruit, sappigheid zonder een heerlijke fraicheur uit het oog te verliezen.

De jeugdige aroma's worden gedomineerd door zwart fruit - bramen en blauwbessen - en vloeien naadloos over tot meer kruidige toetsen van peper en zoethout, licht gebrande toetsen en fijn zilt. Deze wijn is bijzonder fruitig en knapperig. De frisse, elegante en zacht afdronk wordt gedragen door de zijdezachte tannine

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96