Het kostte veel tijd en moeite voordat alcoholvrije wijn echt lekker werd. Vincent Pugibet zoekt al meer dan 15 jaar – stapsgewijs – over het onderwerp. Allereerst beheerste hij gedeeltelijk gedealcoholiseerde wijnen. Nu is hij op zijn bestemming aangekomen met deze "Born to be Free"... om vrij te zijn van alcohol. De wijn is volledig gedealcoholiseerd en vervolgens vermengd met druivenmost. Het resultaat is verbluffend. We staan ver van de klassieke wijnen zoals we ze altijd hebben gekend, en eerlijk gezegd, wijn zonder alcohol is niet echt wijn, maar de kwaliteit en de verfijning zijn duidelijk aanwezig.
De wijn is licht geparfumeerd. Geuren van klein rood fruit en lichte toast. Frisse aanzet, licht zijdeachtig patina achtergelaten door een fijne tannine. De aroma's houden het midden tussen een verfijnde thee en een licht frisse wijn. Cranberry, Morello kers, aardbei, eucalyptus, toast. De afdronk lijkt kort, maar vrij snel worden we overspoeld door heerlijk frisse aroma's.