Domaine Rijckaert - Uva Cordata

Deze "Vin de France" is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Domaine Antugnac en Domaine Rijckaert. De Chardonnay komt uit Limoux, maar het is Florent Rouve die zijn kennis uit Bourgogne en Jura bijbrengt om de wijn te rijpen. Florent's reputatie is ondertussen gevestigd: hij wordt erkend om zijn ambachtelijke benadering van wijnmaken, en dit weerspiegelt zich in de kwaliteit van deze wijn. Gerijpt gedurende ongeveer 12 maanden in eiken vaten, krijgt deze droge en elegante wijn een licht romige textuur en extra complexiteit.

Deze droge witte wijn heeft de aroma's van wit fruit zoals peer en appel, evenals tonen van citrusvruchten en witte bloemen. In de mond is de wijn levendig en fris, met een mooie zuurgraad die de fruitige rijkdom van de wijn in evenwicht brengt. Men kan ook een lichte mineraliteit opmerken die afkomstig is van de bodems waarop de druiven worden geteeld. Mooie lengte die enkele aangename bittertjes onthult.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96