Claus Preisinger - Kalkstein Blaufränkisch

Zelfs aan de Neusiedlersee in het warme Burgenland is Blaufränkisch een laatrijpende druif waardoor hij vaak "op zijn eentje" staat wanneer de andere druiven geoogst werden. Zo ook bedacht Claus deze wijn: Blaufränkisch op zijn eentje, ongeblend, in een fruitige, levendige stijl. Geen zware extracties maar een zachte persing na gisting in inox vaten. De rijping verloopt in grote houten vaten die al meermaals gebruikt werden. Op die manier wordt de tannine mooi bedwongen en behoudt de wijn zijn speels karakter.

Donkere robijnrode granaatkleur met paarse tinten en een mooie schittering aan de randen. In de neus merken we het fruit van bramen op een delicaat bloemenveld, zwarte kersen en toetsen van tabak. In de mond zijn de bessen stevig en zwart, de tannine is prima en de wijn wint aan frisheid dankzij zijn mooie levendige zuren. Mineraalzoute afdronk. De wijn kan licht gekoeld worden en zal zo de ideale begeleider zijn van lichte maaltijden aan tafel.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96