Bodegas Bhilar - La Revilla Tinto

La Revilla Tinto is een unieke wijn, waarvan de druiven afkomstig van een perceel van 6800 m2 dat in 1925 werd beplant. De kalkbodem ondersteunt de mineraliteit in de tempranillo en de viura. Lage rendement verhogen de concentratie van de wijn. Vinificatie op basis van autochtone gisten in vendange entière stimuleert een frisse en nobele vegetale toets aan de wijn. Nadien rijpt de wijn gedurende 6 jaren in houten vaten. De vaten worden slechts 1 keer overgeheveld en worden niet bijgevuld. Op die manier eert David Sampedro de klassieke rijping in de Rioja.

Wine Advocate
93

De kleur van de wijn is diep violet. De eerste indrukken in de neus herinneren ons aan likeur. In afwezigheid van geconfijt fruit belooft deze indruk concentratie en vermijdt hij overdreven warmte. Het parfum verzamelt krieken, blauwbessen, bramen, een beetje vanille, balsamische toetsen, violet, edelhout , wat rokerige toetsen en frisse vegetale geuren. De aanzet is bijzonder elegant. De finesse van de tannine is indrukwekkend en doet ons denken aan een kruising tussen Rhône en Bourgogne. De zuren zijn niet te hoog. De aroma's grassen en kruiden zijn complex en gaan naadloos in elkaar over. Het kalk verleent een mooie mineraliteit aan de wijn. Bijzonder lange afdronk die het terroir benadrukt. Een grootse wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96