Domaine Servin - Les Preuses

Les Preuses is het meest Noordelijk en meest hoog gelegen klimaat van de Chablis Grand Cru. Met zijn 11,4 hectares is het ook een van de kleinste en elke wijnmaker probeert zijn aandeel te vergroten. De 0,69 hectaren van François Servin ogen niet veel, maar ze zijn bijzonder waardevol. Eerst en vooral omdat de chardonnay wijnstokken diep verankerd zijn in de bodem, waardoor de wortels de mineralen van het perceel optimaal kunnen benutten. François onderhoudt zijn wijngaard op voorbeeldige wijze, zodat hij elk wijnjaar opnieuw het perfecte evenwicht tussen alcohol, zuren en materie kan vinden. De vinificatie in inox vaten bevordert het fruit en onthult de finesse van het klimaat dat beroemd is voor zijn heerlijk frisse toetsen.

Vinous by Antonio Galloni
94

Lichtgele kleur met een gouden schittering. Heel fijne neus waar vuursteen, witte bloesems en geel fruit domineert. De scherpe aanzet voorspelt een wijn boordevol spanning en mineraliteit. De aroma's neigen heel hard naar het witte fruit. De afdronk is lang en heel evenwichtig.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96