Domaine La Colombette - Lledoner Pelut

De wijn wordt gemaakt van ranken die in 1968 geënt waren door François Pugibet. Dit perceel is het oudste van het domein en de Pugibets maken jaar in, jaar uit de beste rood wijn met die druiven. De traditionele technieken worden gebruikt, inclusief de gobelet groeiwijze. In de kelder wordt het sap koud gevinifieerd zodat het fruit alle kansen krijgt om zich uit te drukken. Nadien volgt een rijping van 2 jaar in demi-muid: vaten van 500 liter. De bedoeling is om de scherpe kantjes van de tannine weg te vijlen zonder veel indrukken van hout te geven aan de wijn. De wijn kan gemakkelijk 10 jaar lang bewaard worden: het lijkt er zelfs op dat het fruit met de jaren aan kracht wint!

Dieprode kleur. Heel snel herkennen we het parfum van aardbei en framboos en de typische "garrigue", een kruidig parfum van thym en rozemarijn. De aanzet is zuiver, de wijn is sappig. De tannine laat ons aan het beste kant denken. Lange afdronk met een minerale toets. Deze wijn smaakt nog beter als je hem 2 tot 3 uren karafeert vooraleer je hem opdient.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96