Deze wijn reflecteert zeer goed zijn terroir, dankzij het bewerken van de bovenlaag van schiste, de diepe wortels van de oude wijnstokken en de oriëntatie richting het noorden, waardoor de druiven ‘s ochtends en ‘s avonds van het zonlicht genieten, meer dan van de verpletterende zon rond de middag. ‘Zonovergoten wijnprofielen zijn iets dat we willen vermijden, weg van het zware en het rijke naar een meer snedige structuur van de wijn’, benadrukt Marjorie. ‘We denken ook dat we op deze manier het meest eerlijke van onze terroirs doen spreken.’ De naam van de wijn benadrukt deze visie: llum is Catalaans voor licht.

Revue du vin de France
16

Lichtgouden, kristallen kleur. De aroma's zijn heel floraal, elegant en fijn. Bijzonder intense mineraliteit van de wijn, kruidigheid en messcherp. De boodschap is "licht". Zeer lange, nazinderende, frisse afdronk, afgesloten met een snuifje menthol. Deze bijzonder knappe wijn geeft vorm aan wat elegantie en finesse betekent in wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96