Mario Schiopetto - Pinot Bianco

De Pinot Blanc van Mario Schiopetto heeft zich perfect aangepast aan de heuvelachtige streken die kenmerkend zijn voor Collio. Ze werden aangeplant in een goed geventileerde wijngaard waar de grond voornamelijk uit mergel bestaat (klei en kalksteen). De wijnstokken produceren kleine, compacte trossen en de druiven rijpen perfect tot mooi ronde en goudkleurige bessen. De oogst gebeurt met de hand, gevolgd door zacht persen en decanteren. De rijping vindt gedurende 8 maanden plaats op fijne gisten.

De wijn schittert in het glas. Het parfum van gesneden abrikozen en kruidige tonen van paprika en gebrande salie tegen een achtergrond van witte bloemen is betoverend. De wijn is rijk, scherp en toont veel diepgang. De wijn is gebouwd op zijn verticaliteit, waardoor de wijnmaker een complexe wijn kan maken zonder deze te verzwaren. De afdronk is sappig, rijk en complex.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96