Wanneer Cécile Dusserre besloot om haar eigen witte Vacqueyras, wou ze zich afzetten tegenover de klassieke assemblages. Ze koos resoluut voor druivensoorten die finesse en karakter combineren in een assemblage: Roussanne, Clairette, Bourboulenc et Viognier. Deze vier druivensoorten worden samen geverifieerd, vanaf de débourbage tot aan de rijping op fijne gisten, over de vinificatie in demi-muid van 600 liter. Alles bij elkaar, bekomt ze een aromatische symfonie die gemoduleerd wordt door houten toetsen. De vrouwelijke toets behoort volledig aan Cécile.

Decanter
90

Gouden, diepe kleur voor deze witte Vacqueyras. Het parfum is subtiel en weerspiegelt de meest expressieve druiven van de assemblage: steenvruchten (Viognier), wilde bloemen (Roussanne). Bourboulenc en Clairette dragen bij tot de sappige en frisse structuur van de wijn. De wijn is elegant en rijk met een mooie frisse afdronk.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96