Domaine Claude Lafond - Nathalie Blanc

Deze droge witte wijn vindt haar oorsprong op 2 heuvelruggen van Reuilly. De ene is georiënteerd naar het Noordwesten, de andere naar het Zuidoosten. De stokken Sauvignon Blanc zijn wat ouder en verankerd in een terroir van kimmeridge mergel en kiezels en zand. De wijnmaakster beschikt wijnjaar in wijnjaar uit over een heel palet aan mogelijkheden om een evenwichtige, geconcentreerde wijn te maken. Ze vindt die eigenschappen dankzij een vinificatie op lage temperaturen om het fruit te bevorderen en een lagering op fijne gisten om friste en een romige toets te bevorderen.

Licht gouden kleur. Intens palet aan parfums, gedomineerd door de citrusvruchten (citroen, pompelmoes). De aanzet is vrij en evenwichtig. De aroma's volgen de logica van het parfum en voegen een indruk van gisten en brioche toe. De wijn wordt gekenmerkt door een algemene harmonie en een frisse indruk.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96