Bodegas Bhilar - Phinca Hapa Blanco

De druiven komen van een oude wijngaard op een heuveltop ten Noorden van Elvillar. De bijzondere ligging zorgt ervoor dat de stokken zowel Zuidoostelijk als Noordwestelijk geörienteerd zijn. Om het potentieel van die ligging te optimaliseren, zijn David en Melanie druk in de weer om aan elke stok Viura en Tempranillo de juiste bezonning te schenken. Bovendien wordt de wijngaard sinds de aanschaffing in 2015 onderhouden volgens de richtlijnen van de biodynamische tuinbouw. Na een perfecte rijping worden de trossen in vendange entière gedurende 2 maanden gevinifieerd in betonnen kuipen. Na de persing verdwijnt de wijn gedurende een jaar in houten barikken van 600 liter.

Tim Atkin
96
Decanter
93

Goudkleurige, schitterende wijn. De wijn brengt de papillen op dreef en de lichte tannine heeft de structuur van fijn krijt. Aroma's van kweepeer, zwarte thé en brioche. Bijzonder complexe, lange afdronk. Deze wijn zal u verbluffen van de aanzet tot de laatste indruk.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96