Bodegas Bhilar - Phinca Hapa Tinto

Hapa is een perceel genoemd naar een witte labrador. De kleur van de bodem van dit kalkrijke perceel leek bijzonder hard op kleur van de pels van het dier en de naam was dan ook snel gevonden. Phinca Hapa kent 2 hellingen: de ene is eerder Oostwaarts gericht, de andere Westwaarts. Hierdoor kan David de druivensoort kiezen in functie van de oriëntatie naar de zon. Tempranillo domineert in deze rode wijn. Eens geplukt worden ze in volle trossen gefermenteerd in betonnen kuipen. Nadien wordt de wijn gedurende 1 jaar gelagerd in grote vaten van 500 liter.

Dieprode kleur. De neus is complex met een parfum van wilde bloemen, bramen en bessen, kruidige en herbale toetsen. De aanzet voelt bijzonder fris aan. De tannine is rijp, soepel, zelfs sappig waarrond de kruidige toetsen zich moeiteloos wikkelen. Deze structuur maakt deze Rioja bijzonder levendig. Een grote wijn met heel veel klasse in de afdronk.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96