Bodegas Bhilar - Phincalali

De oudste tempranillo stokken op dit perceel werden in 1910 geplant. Ze zijn diep verankerd in de kalklagen van dit kleine perceel in een dal dat mooi Zuidoostwaarts gericht is. Na de oogst worden de druiven ontsteeld. De vinificatie vindt plaats in 3 houten vaten van 500 liter. Opmerkelijk genoeg gebruikt David Gil tot 30% van de rijpe stelen bij de vinificatie. Ze brengen een opmerkelijke fraîcheur en materie aan de wijn. De wijnen rijpen nadien in klassieke Bordeaux vaten. In hart en nieren is David vooral fan van viura - de nobele witte druif van de Rioja. Hij aarzelt niet om 10% ervan bij de rode wijn te assembleren om zo nog meer finesse te bekomen.

Wine Advocate
93

Diepe, donkere kleur. De neus is intens en het parfum complex: zwart fruit, violet, zoethout versterken elkaar keer op keer. Een hint vanille verraadt de rijping in houten vaten. De tannine is stevig. Dankzij de viura wordt de aciditeit licht opgedreven waardoor de wijn aan friste wint. De aroma’s herinneren ons aan het zwart fruit en rijpe kersen. Munt en eucalyptus verfrissen de wijn in de intense, lange afdronk van deze bijzonder mooie wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96