Azienda Lisini - San Biagio

De Sangiovese in deze wijn is afkomstig van dezelfde wijngaarden als die voor het maken van de Brunello en de Rosso. De druivelaars zijn evenwel jonger. In de kelder geeft de wijnmaker meer aandacht aan het primaire fruit door de wijn in inox vaten te rijpen. De wijn heeft een robijnrode kleur en een warme en droge smaak. Hij leent zich voor de meest gevarieerde gastronomische combinaties. Intense, fijne en aangename wijn met een evenwichtige structuur.

Buitengewone densiteit voor deze Rosso di Toscana die eerder lijkt op een initiatie tot de Brunello di Montalcino. Densiteit in kleur eerst. Hoewel de wijn bijna doorschijnend is, is de kleur diep. De gesloten neus kleedt zich beetje bij beetje uit en onthult de klassieke kenmerken van Sangiovese onthult: fruitig, animaal (leder) en kruidig. Mooie frisheid in de aanzet, het middengehemelte speelt een kunstige evenwichtsoefening tussen volume en fijne zuren. De boeiende aroma's leiden ons rechtstreeks naar een frisse en spannende afdronk.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96