Domaine de la Charmoise - Sauvignon de Touraine

De typische bodem van de Sologne van silexhoudende klei vermengd met zandlagen laat een optimale rijping van de druiven toe. Verderop in het productieproces laat Jean-Sebastien een pré-fermentation carbonique van een dag ondergaan. Zo kan hij het maximum aan fruitige aroma's extraheren zonder de natuurlijke fraicheur van de sauvignon prijs te moeten geven. De wijn wint aan densiteit en verliest de wrange vegetale toetsen die gepaard gaan met een mindere rijping van de druiven. Finaal verkrijgen we een wijn die veel boeiender is dan de klassieke drinkewijn uit de Touraine.

Lichte, diepe citroenkleur, profond. De neus stelt een vuurwerk aan parfums voor: delicate rokerige toetsen, bloemen en boordevol fruit. Witte bloesems, citroen, ananas, pompelmoes en cassis tekenen present. De mond is aangenaam en fris en neigt wat meer naar het exotisch fruit en de kweepeer. Verfrissende afdronk

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96