Domaine Claude Maréchal - Savigny-lès-Beaune VV

Het perceel waarop de wijnstokken geplant zijn meet 2 hectaren. Hiermee is het perceel van deze Savigny het grootste van het domein. De oude pinot noir ontluikt het volle potentieel van een terroir dat zich met de beste premier crus meet. De zachte hand van Claude Maréchal ligt aan de basis van een wijn waarvan de uitdrukking typisch is voor de meer subtiele, fijnere Bourgondische pinot noirs. Meer dan toe te geven aan kracht, kiest Claude voor het moeilijkere pad van ingetogenheid. Aarzel niet om deze wijn 30 minuten te karaffen zodat hij de kans krijgt om zich volledig uit te drukken.

Guide Hachette du Vin de France
2

Het parfum van deze wijn is zuiver, smetteloos en verfijnd. Je vindt er klein rood fruit, kers, zachte kruiden en zoethout. De aanzet is rijk, sappig en geconcentreerd in zijn subtiliteit. De tannine is rijp en delicaat. De "vendange entière" verleent dat tikkeltje vegetaal dat - van aanzet tot afdronk - een frisse indruk geeft aan de wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96