Bodegas Bhilar - Shanela

De wijngaard van Santa Mariña in subregio Val do Salnés ligt op een heuvel op amper 5 kilometer van de kust. Als bezoeker krijg je uniek zicht op de Atlantische Oceaan en inspireerde de wijnmaker om de wijn met Shanela (Xanela in het Galicisch) te dopen, wat zoveel betekent als venster. De maritieme invloed is bijzonder uitgesproken in deze bijzondere wijn. Na vinificatie geniet die van 12 maanden rijping op fijne gisten vooraleer hij voor 15% wordt geassembleerd met oudere jaargangen van deze wijn. Het resultaat geeft een unieke uitdrukking voor een wijn van Rias Baixas.

Diepgele citroenkleur. Intense kruidige neus. Parfum van honing, gember, zilt en curry. De aanzet is vrank en uitgesproken. het zilt is weerom nadrukkelijk aanwezig. Aroma's van rijpe steenvruchten, kweeperen, kruiden. Complex en bijwijlen verwarrend tot verbazingwekkend. Lange afdronk waarbij het zilt in kracht toeneemt. Een unieke beleving van een Albariño uit Rias Baixas.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96