De Pinot Noir van deze Vosne-Romanée rijpt op een klei-kalkterroir met een belangrijk aandeel klei, wat gunstig is voor deze druif. De druiven zijn slechts gedeeltelijk ontsteeld. Gecombineerd met een koude prefermentatie helpt dit om de fenolische compenenten aan de vruchten te onttrekken. De wijnmaker voegt geen gisten aan de kuip toe: de autochtone gisten voldoen perfect. Na de fermentatie volgt een rijping van 18 maanden op vat, waarvan slechts 30% nieuw is.

Scharlakenrood, neigend naar baksteenkleur. De wijn is doorzichtig. Delicaat aroma van framboos en noorderkersen in de neus, onderstreept door heel nobel parfum van humus. De aanzet is loepzuiver, fijn op fris rood fruit. De structuur van de mooi geïntegreerde tannine doet denken aan het fijnste kant. Beginnende nobele tertiaire aroma's. De afdronk is middelmatig lang waarbij de aroma's van humus worden voortgezet en worden ondersteund door de indruk van fraîcheur van deze grootse wijn.

"les vins personnalisés" is de specialist van de invoer en de verdeling van wijnen van familiale domeinen. Al wie verliefd is op druif en bodem komt hier aan zijn trekken.
Algemene voorwaarden Privacy Wijn kopen
E: admin (at) levipe.be
T: +32 473 98 05 96