Vignobles Joël Duffau

Vignobles Joël Duffau

Joël et Sandrine Duffau

2, les Arromans

33420 Moulon

France

Joël Duffau, negende generatie wijnbouwers neemt het bordelese domein te Moulon in 1985 over van zijn ouders. De voorgeschiedenis is lang… Zoals zo vaak waren de eerste generaties niet alleen wijnmaker maar ook kuiper.

In 1851 koopt de familie het perceel La Mothe du Barry. In 1900 volgt Château La Garde. Nochtans volgen de eerste cuvées onder eigen productie en naam pas in de jaren 1970. Eerst onder de naam Château Les Arromans, nadien pas onder de naam Château La Mothe du Barry. De ouders van Joël waren toen pioniers: zij behielden als eersten hun aanbod exclusief voor de particulieren.

Je vindt de wijngaarden terug op de prachtige glooiingen van de gemeente, waar druif merlot zich perfect thuisvoelt. Sinds 2009 worden de wijngaarden Bio geteeld. Het certificaat wordt in 2013 behaald. De omvorming tot Bio is er niet toevallig gekomen: de nieuwsgierigheid en de zorg voor de natuur van Joël dreef hem uiteindelijk op die weg.

Wijnjaar na wijnjaar legt Joël zich toe op wijngaard en chai en dragen ze hoe langer hoe meer zijn stempel. Een stempel waarvoor hij beroemd en geroemd is… evenals voor zijn bescheiden verkoopsprijzen.

Een tip: het domein voorziet ook logeerkamers. Elke kamer is apart verbouwd geweest en heeft zijn eigen karakter

De wijnen van het domein