Champagne Eric Legrand

Champagne Eric Legrand

Eric Legrand

Grand'Rue 39

Celles sur Ource

France

We moeten tot 1898 teruggaan om de oorsprong van het domein terug te vinden. Edmond Cheurlin, de overgrootvader van Eric plantte toen zijn eerste wijnstokken. Zijn werk beperkte zich tot de activiteiten in de wijngaard en de verkoop van de oogst aan de meestbiedende.

Raymond Cheurlin volgde zijn vader Edmond op in 1930. Hij ontpopte zich snel tot een visionair en pionier van de Côte des Bar. Terwijl de meeste druiventelers hun oogst verkochten aan de champagnehuizen in Reims, ontwikkelde hij zijn activiteiten als wijnmaker. Ze waren met 3 in de Aube om die activiteit van onafhankelijk champagnehuis uit te bouwen.

Eric Legrand werd door zijn grootvader Raymond opgevoed en verwierf zo de kennis, de passie en de behendigheid van de meester wijnmaker in persoon.

In 1982 verzilvert Eric de leerschool van zijn grootvader en stampt hij zijn eigen huis uit de bodem van Celles sur Ource, één van de beste gemeentes om Champagne in de Aube te maken. Eric is een fijnproever en is meedogenloos tijdens de samenstelling van zijn assemblages. De consument wint erbij: wijnjaar na wijnjaar verbetert de kwaliteit van zijn Champagnes.

Zijn zonen Edouard en Valentin hebben sinds kort het domein vervoegd. Gedreven door de ambitie van de jonge generatie, volgen ze het traject tot excellentie die hun voorvaders hebben uitgezet.

De wijnen van het domein