Vignobles Giresse

Vignobles Giresse

Cyril Giresse

8, avenue des Côtes de Bourg

33710 Samonac

France

Cyril Giresse is de vierde generatie die aan het roer staat van het familiedomein. In totaal overziet hij de exploitatie van 37 hectare.

Als fervent verdediger van het milieu hecht hij niettemin geen overdreven belang aan labels. "Wat heeft het voor zin om het label biologisch te krijgen als je per seizoen twintig keer met je tractor in de wijngaarden doorbrengt. Ik passeer maar acht keer per seizoen." Laten we er meteen op wijzen dat er ondanks de soms ingewikkelde omstandigheden geen enkel product uit de chemische industrie wordt gebruikt.

Maar laten we teruggaan naar het begin. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de jaren vijftig met de installatie van de heer Ferraz in Samonac, die het huidige hoofdkantoor, de kelder en het hart van het bedrijf kocht. Hij registreerde het handelsmerk Gravettes-Samonac met betrekking tot een deel van het landgoed, waarvan de bodem bestaat uit kleine kiezels.

Gelegen in Samonac, in het hart van de Côtes de Bourg, is de wijngaard voornamelijk zichtbaar op de zuidelijke hellingen van talrijke valleien. De bodem, voornamelijk klei-kalksteen, geeft een eersteklas, zelfs uitzonderlijk terroir. Zo komen de nobele en traditionele druivensoorten van Bordeaux het beste tot uiting: merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon. Van het snoeien tot de oogst wordt niets aan het toeval overgelaten om de essentie van de liefhebbers van wijn en genot te verkrijgen.

De wijnen van het domein