A. A. Badenhorst

A. A. Badenhorst

Adi Badenhorst

Jakkalsfontein Road

7300 Malmesbury

South-Africa

Andre Adriaan Badenhorst groeide op tussen de wijngaarden van Constantia en bracht zijn jeugd door met het plukken van druiven. De liefde voor het wijnmaken kreeg hij op zijn dertiende mee van Jean Daneel, wijnmaker bij Buitenverwachting. Samen maakten ze Adi's eerste cuvée.

Na het voltooien van zijn studie in Elsenburg, werkte Adi bij Chateau Angelus, bij Alain Graillot in de Noordelijke Rhône en Wither Hills in Nieuw-Zeeland. Terug in Zuid-Afrika deed deelde hij zijn opgedane kennis met Simonsig, Steenberg en Groote Post en werd hij negen jaar lang de wijnmaker bij Rustenberg, één van de meest gewaardeerde domeinen van Stellenbosch.

In 2008 was het tijd om op zijn eigen poten te staan en kocht samen met zijn neef Hein een stuk grond van 60 hectare in het district Paardeberg van Swartland. Ze boeren nu trots samen volgens de biologische landbouwmethoden. De wijnen worden zo natuurlijk mogelijk gemaakt.

Op Kalmoesfontein is het back to basic: het hele productieapparaat is bijzonder traditioneel. Onder anderen vind je hier alleen maar cementkuipen. Zijn inspiratie haalt hij uit het familiegevoel. “Wij maken wijnen met een immens karakter" zegt hij "We gebruiken wat we ons kunnen veroorloven. We maken de beste wijnen die we kunnen. En we hebben geweldige ervaringen. Ik wil iets maken, met interactie van mijn familie.”

Vandaag de dag is Adi Badenhorst uitgegroeid tot een lokale legende en stichtend lid van de Swartland Revolution en Swartland Independent. Naast zijn kunsten als wijnmaker is hij ook papegaaienboer, LP-verzamelaar , ei-stroper en een befaamd theesommelier.

De wijnen van het domein