Azienda Lisini

Azienda Lisini

Ludovica Lisini

Podere Casanova

58024 Montalcino

Italia

Azienda Lisini is doordrenkt van de geschiedenis en het terroir van het prachtige landschap van Montalcino, Toscane, de thuisbasis van de prestigieuze Brunello. Dit familiebezit, opgericht aan het begin van de 20e eeuw, heeft de tand des tijds doorstaan ​​door de authenticiteit en kwaliteit van de sangioveses te bevorderen.

De familie Lisini, historische figuren uit de regio, wordt erkend als een van de pioniers van Brunello di Montalcino. Al in 1967 behoorden zij tot de oprichters van het Consorzio del Vino Brunello di Montalcino, een organisatie die zich inzet voor de bescherming en promotie van deze unieke wijn. Het landgoed zelf heeft zijn reputatie in de afgelopen decennia zien groeien door hard werken en een visie op het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die het Montalcino-terroir weerspiegelen.

Lisini onderscheidt zich door een familiebeheer waarbij generaties elkaar opvolgen en elk hun persoonlijke tintje geven, terwijl de voorouderlijke wijntradities behouden blijven. Het landgoed omarmt een filosofie van respect voor de natuur, waarbij duurzame wijnbouw streeft naar harmonie tussen landbouwpraktijken en de Toscaanse omgeving.

In de wijngaarden blijft Lisini trouw aan de druivensoort Sangiovese Grosso, plaatselijk bekend als Brunello, de enige druivensoort die wordt gebruikt voor de productie van Brunello di Montalcino. De teeltmethoden worden voor elk perceel zorgvuldig aangepast om ervoor te zorgen dat de druiven hun volledige potentieel bereiken. De oogst gebeurt handmatig, met een strenge selectie die de kwaliteit van het fruit en vervolgens die van de wijnen garandeert.

Het werk in de Lisini-kelder combineert traditie en afgemeten technologie. Het rijpen van wijnen voor Brunello vereist langdurige rijping in Slavonische eikenhouten vaten, een proces dat de complexe kenmerken van Sangiovese intensiveert en de wijn zijn beroemde lange levensduur geeft. Door deze tijdsinvestering kunnen Lisini-wijnen de diepte van hun aromatische boeket volledig tot uitdrukking brengen, bestaande uit tonen van zwarte kersen, kruiden, leer en tabak, met een palet van zijdezachte en elegante tannines.

Het proeven van een Brunello di Montalcino Lisini is een unieke ervaring, die een prachtige uitdrukking biedt van het Montalcino-terroir en een indrukwekkende structuur die geschikt is om te rijpen. Deze robuuste en toch verfijnde wijnen passen perfect bij de Toscaanse gastronomie die rijk is aan smaken, zoals gegrild rood vlees, wild en oude kazen.

Azienda Lisini bestendigt zo een wijntraditie met trots en uitmuntendheid en vestigt zich als een referentie in de wereld van grote Italiaanse wijnen, een onuitwisbaar symbool van de identiteit van Montalcino en een ware viering van de Toscaanse levenskunst.