Château Pigoudet

Château Pigoudet

Sabine & Hans-Ulrich Rabe

Route de Jouques

83560 Rians

France

Château Pigoudet ligt helemaal in het Noorden van de Coteaux d’Aix-en-Provence. Met zijn 40 hectaren op 400 meter hoogte, geniet het domein van een uitzonderlijke ligging. De hoogte en inplanting aan de voet van de Sainte-Victoire dragen bij tot oogst op perfecte maturiteit zonder aan fraicheur te moeten inboeten.

Vier rode druivensoorten maken het gros van de productie uit: Cabernet-Sauvignon, Grenache, Syrah en Cinsault. Drie witte druiven vullen de productie aan: Vermentino, Sauvignon Blanc en Grenache Blanc. De keuze voor die rassen is niet lukraak: elke druif vindt zijn plaats in de assemblages die door het domein bedacht worden.

De nieuwe kelder werd in 2015 gebouwd. Hij is één van de meest moderne van de Provence en vormt de sluitsteen tot de vinificatie van uiterst nette cuvées. De keldermeester haalt het beste uit de druiven op basis van thermoregulatie en stikstof om de kans op oxidatie zo laag mogelijk te houden.

Moderniteit en traditie lopen op die manier hand in hand. Traditie? Ja, want de huidige bastide werd gebouwd op de fundamenten van een Romeinse villa. Deze verbinding tussen oud en nieuw is de trots van het domein en vindt de wijnamateur terug in een aantal van de beste Provencaalse rosés, die finesse en karakter verenigen.

De wijnen van het domein