Ontdek hoe de aroma's van de herfst de natuur, het eten, de druivensoorten en de wijnstreken met elkaar verbinden
De diepe en levendige kleuren, het knisperen van bladeren onder de voeten, de krachtige geuren van het bos en de paddenstoelen die aan de oppervlakte komen: de herfst heet ons welkom en prikkelt de zintuigen.
Het aroma van kreupelhout (sous-bois) verwijst naar de aardse, vochtige tonen van verterende bladeren. Het aroma roept een mature vegetatieve omgeving op waarin paddenstoelen, mossen en humus een intense, herfstige geur creëren. Wanneer het groeiseizoen op zijn laatste benen loopt, verbindt dit parfum ons een laatste keer met de natuur.
Al deze indrukken versmelten 's avonds tijdens het diner. Uitgekozen wijnen versterken de smaken en de aroma's van de hartverwarmende seizoensgerechten. Geen enkel ander seizoen lijkt de vrijgevigheid van de natuur zo gemakkelijk te kunnen vertalen in de gezelligheid aan tafel; dat is voor mij de magie van de herfst.
Dit pakket heeft tot doel om dit beeld tot leven te wekken.
Een paar ideeën?
- Plousard bij een risotto met boschampignons,
- Wortelsoep met gebakken Sint-Jacobsnootjes bij de witte Rioja,
- Chenin vergezelt heel mooi een parelhoen op hooi,
- Chianti Classico bij linguini met truffels,
- Pompoensoep en spekjes bij de witte Languedocwijn,
- De mencia uit Bierzo complementeert perfect de polderhaas